4 & 5 Mei
HERDENK DE OORLOG

ONLINE LIVE TOURS OP 4 EN 5 MEI

Als internationale stad heeft Amsterdam een grote Joodse gemeenschap gekend. De stad er zijn zoveel monumenten en plekken te vinden die allemaal een verhaal vertellen. Met name in de Plantage buurt vinden we veel verhalen terug over de oorlog en de joodse geschiedenis. 

Op 4 mei herdenken we in heel  Nederland de slachtoffers van o.a. de Tweede Wereldoorlog.  Helaas kunnen we door de corona maatregelingen niet allemaal naar de Nationale herdenking op de dam komen. 

Daarom neemt gids Isabelle jullie mee in 4 verschillende online Live wandelingen.

 

ZOOM
Voor twee tours maken we gebruik van een Zoom verbinding. Hier krijg je een link voor en deze download automatisch het programma Zoom als het de eerste keer is.  

INSTAGRAM 
De andere twee tours gaan via Instagram. Let op, hier heb je dus een Instagramaccount voor nodig en dien je 5 uur vóór aanvang een volgverzoek te vragen. 

4 Mei
11:00-12:00
€15 per huishouden

FRIENDLY FIRE 

HET BOMBARDEMENT VAN NOORD

Wat was er allemaal aan de hand begin van de 20e eeuw in Noord? Wat weten we eigenlijk van het bombardement af? En wat voor invloed heeft die geschiedenis nu op noord? Een indrukwekkende tour met video materiaal, oude foto’s een echte must see

Deze Tour is live te volgen via een Zoom verbinding. 

4 Mei
19:00-20:15
€7,50 per huishouden

HERDENKING  

A’DAM CENTRUM HERDENKT 

Vanuit de Plantage buurt wandelen we naar de dam. Hoe dichtbij we kunnen komen gaan we live mee maken, maar ondertussen vertelt Isabelle verhalen bij monumenten en struikelstenen in de Plantage en zullen we 2 minuten stilte houden om 8 uur. 

Deze Tour is live te volgen via een Zoom verbinding. 

5 Mei
11:00-12:00
€7,50 per huishouden

DE PLANTAGE 

ONTDEK DE JOODSE BUURT 

De sjieke Plantagebuurt ademt nog altijd veel geschiedenis. Ontdek het verhaal van het verzet bij Artis, De Dokwerker, Hollandse Schouwburg, De Stolpersteine en de Schaduwkade.

Deze Tour is live te volgen via een Instagram account

5 mei
17:00-18:00
€7,50 per huishouden

Joods Amsterdam

CENTRUM AMSTERDAM, DAM EN ANNE FRANK

Een dag na de Nationale herdenking op de dam vieren we de vrijheid. Dit keer laten we een ander Joods Amsterdam zien: van het Anne Frank huis, Mokumse wijsheden, de plaats van een bombardement in het centrum en  eindigen bij het Nationaal Monument op de Dam.

Deze Tour is live te volgen via een Instagram account

Boek hier de instagram Tours

De Plantage en Joods Amsterdam kun je apart boeken of als je wilt beiden te gelijk. Voor de andere tours klik je op de Boek knop bij de tour zelf. 

Let op: GMail en Hotmail gebruikers: De bevestingsmail komt bij deze accounts vaak in de SPAM folder! Dus controleer goed je mail of voeg info@adamgoodchoice.com alvast toe aan je adresboek. Totaal