Joods Amsterdam

Wandelen

Fietsen

2,5-3 uur

Groepstour

Privé Tour

v.a. € 45

Plantage buurt

Al sinds het einde van de 16e eeuw wordt Amsterdam het toevluchtsoord voor joden uit Spanje, Portugal en Midden- en Oost-Europa. Amsterdam was toen de enige plek waar Joden in vrijheid konden leven. Niet voor niets zijn deze sporen nog altijd zichtbaar in de stad: zowel in de taal, Amsterdamse (Mokumse) gewoontes, een rijke geschiedenis maar ook de treurige gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het hart van Joods Amsterdam vinden we in de Plantage buurt met het Holocaust monument, de Synagoge, de Dockwerker en meer. 

Monumenten

Waar je ook kijkt in de plantage buurt kunnen de monumenten je niet ontgaan.  

Onze gids begeleid de tour met verhalen van toen, de tweede wereld oorlog maar ook hoe het straatbeeld er vroeger uitzag. De monumenten zijn een leidraad in de wandeling. 

Van Holocaust monument tot de Dockwerker, er zijn er zoveel. Zoveel dat je er bijna over ‘struikelt’ en dat is precies de bedoeling. Op dat we nooit mogen vergeten…. 

 

Spinoza, Anne Frank

Van filosoof Spinoza uit de 16e eeuw naar Anne Frank. Gaande deze tour ontdek je dat er zoveel namen zoveel betekend hebben voor de geschiedenis van Amsterdam maar ook voor de vrijheden waar we nu in leven. 

Ook dit zijn bijzondere weetjes die Amsterdam een extra speciale stad maken. Onze gidsen vertellen dit bijzondere verhaal met veel zorg en persoonlijke aandacht. 

Boeken

Bent u geïnteresseerd in een van de tours of wilt u een offerte voor uw bedrijf? 

Deze tour is beschikbaar te voet maar ook als fietstour te boeken.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

NB: deze tour geeft geen bezoek aan het Anne Frankhuis. Wegens de enorme drukte kunnen wij, nog het museum, tickets garanderen. In rustigere tijden is het mogelijk een aanvraag te doen per mail om dit bij de tour te regelen. Wij reken een extra fee van 10% bovenop de boeking.