Joods (historisch) Amsterdam
Amsterdam zit vol herinneringen aan  het Joods Amsterdam; van straatstenen en vele monumenten, onze taal en eetgewoontes. Ontdek de bijzondere relatie tussen de Amsterdammers en Joods Amsterdammers en kies je eigen soort tour: wandelen of fietsen

Wandelen

Fietsen

2,5-3 uur

Groepstour 

Privé Tour

 € 50 / €175

Monumenten

Het hart van Joods Amsterdam vinden we in de Plantage buurt met het Waterlooplein, De Portugese Synagoge, de Dockwerker, Stolpesteiner stenen, Auswitzmonument, Werheimerpark, de Algemene Nederlandse Diamant Bewerkersbond, Hollandse Schouwburg, Holocaust monument en meer. 

Al sinds de 17e eeuw kent Amsterdam een grote Joodse populatie. Ontdek het Joods Amsterdam en leer meer over wat er gebeurde in de Tweede Wereld oorlog, het verzet en hoe we jaarlijks herinneren. 

 

Wandeling

2,5 uur 

Start: Waterlooplein
Tijdens de wandeling leer je meer over het ontstaan van de grote joodse gemeenschap in Amsterdam met Synagoges, scholen en winkels. 
De Tweede Wereldoorlog zette alles op zijn kop wat het grote aantal monumenten in de stad verklaart. Ontdek de betekenis van de monumenten in de plantage en- Nieuwmarktbuurt en hoe nog altijd jaarlijks herdenken op diverse manieren. 

Einde: De Dam 

Fietstour

3 uur 

Start: Waterlooplein

Wil je een nog completer beeld van Joods Amsterdam, dan boek je deze tour als fietstocht. 

Tijdens deze 4 uur durende route komen we langs het eerste huis van Anne Frank, de belangrijkste monumenten zoals eerder genoemd. Halverwege gaan we een ‘Joodse’ Lekkernij eten. We passeren zowel de Plantage, Waterlooplein als Nieuwmarkt buurt. We fietsen langs Het Anne Frank huis en langs het Nationale Monument op de dam.

In deze tour krijg je meer inzicht in de Joodse gebruiken die nog steeds dagelijks in Amsterdam te merken zijn. 

Fietsen
De tour is inclusief huurfiets.

Einde: Waterlooplein

Museum bezoek

Breid je dag uit met een bezoek aan een van de musea in de buurt:

Joods Museum/ Portugese Synagoge € 17
Dit ticket biedt toegang tot zowel het Joods Museum als de Portugese Synagoge. Deze zijn in willekeurige volgorde te bezoeken.
Tickets Joods Museum 

Anne Frank Huis € 16
Let op boek je tickets ver voor aanvang van je bezoek aan Amsterdam! 
Tickets Anne Frank Huis

Verzetsmuseum € 14
Ontdek de rol van het verzet in Nederland en een TIP voor kinderen: Reis met de tijdmachine naar Nederland in de oorlog en leef mee met 4 kinderen. 

ARTIS 
De prachtige groene dierentuin van Amsterdam, ook een van de schuilplaatsen geweest tijdens de oorlog 
Tickets Artis

 

Boeken

Privé Tours 

Beide tours zijn uitsluitend Prive Tours behalve op maandag en vrijdag. 

Op maandagen kunt u zich individueel inschrijven voor een wandeltour. 

Bent u geïnteresseerd in een van de tours met een programma op maat of wilt u een offerte voor uw bedrijf? 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

NB: deze tour geeft geen bezoek aan het Anne Frankhuis. Wegens de enorme drukte kunnen wij, nog het museum, tickets garanderen. In rustigere tijden is het mogelijk een aanvraag te doen per mail om dit bij de tour te regelen. Wij reken een extra fee van 10% bovenop de boeking.