Rembrandt Wandeling

Het leven van Rembrandt van Rijn

Stap in de wereld van de beroemdste schilder die Nederland ooit heeft gekend.

Rembrandt komt oorspronkelijk uit Leiden maar zijn band met Amsterdam is heel groot. Hij verhuist dan ook op jonge leeftijd en geniet van alles dat de stad in gouden tijden te bieden heeft. Zelfs nu, 4 eeuwen na zijn dood, vinden we nog altijd zijn nalatenschap op het doek en in de stad. 

Werk en leven in de spotlight

Tijdens de wandeling komen we langs verschillende locaties in de stad die connecties hebben met zijn werk. Langzaam ontdekken we waarom hij nou juist zo beroemd werd met zijn schilderijen, maar krijgen we ook inzicht in zijn fascinerende leven dat nu nog besproken wordt! Zo komt Rembrandt voor ons langzaam meer en meer tot leven.

Hoogtepunten

Al wandelend door zijn buurt leren we meer over zijn leven en zijn werken. Locaties als het Rembrandthuis, de Staalstraat, de Waag op de Nieuwmarkt, de Zuidertoren, de Dam en de meest beroemde plek waar ooit de Nachtwacht zou moeten hebben gehangen zijn onderdeel van onze wandeling. Vanzelfsprekend belichten we andere mooie locaties onderweg en kan je altijd vragen stellen aan onze enthousiaste gids.

Zijn mooiste werken

Wilt u de mooiste werken van Rembrandt zien, dan is een bezoek aan het Rijksmuseum een aanrader! Op de eregalerij van het prachtige museum, dat sowieso een bezoek waard is, vindt u zijn mooiste werken die Nederland rijk is!

Schilder Vincent van Gogh was zo onder de indruk van Het Joodse bruidje toen hij het in 1885 samen met een vriend zag, dat hij zei:

‘Ik geef tien jaren van mijn leven, als ik hier voor dit schilderij veertien dagen nog kon blijven zitten met een korst droog brood voor voedsel.’ ‘Wat een intiem, wat een oneindig sympathiek schilderij’.

De kracht van Amsterdam

De wandeling die door een 17e eeuwse stad heen gaat samen met de verhalen en beelden van de werken van Rembrandt, brengen je in een bijzondere stemming. Meer dan ooit snap je aan het einde van de ze rondleiding waarom er zoveel mensen deze stad al eeuwen bezoeken en dat deze stad inspireert. Van schilder tot arts, het maakt niet uit waar je vandaan komt en waar je heen gaat, maar dat.. dat is de de kracht van Amsterdam.

Boekingsinfo & Kosten

2 uur, wandelen, maximaal 5 personen per keer

Boekingsinfo & Kosten

Boeken vanaf 2 personen
€ 45,50 per persoon,

4 personen € 40 pp

Voor grotere groepen vragen wij contact op te nemen via de Op Maat Tour

Wat is inbegrepen: Professionele gids

Boekingstijden:
09:30 11:30 12:30 14:00

Boeken

Laden...