Hot Hip & Happening

Fietstour

3 uur

tot 10 personen

€ 45 p.p.

NDSM scheepswerf

We starten deze fietstour bij het NDSM-terrein en meteen valt street-art op.

Een heel stoer terrein met een hele andere sfeer als het centrum. We fietsen over een schuine helling vol met graffiti die ons herinnert aan de scheepswerven van toen.

Onze kenner, oftewel, onze gids, legt vol plezier uit waar je naar kijkt en hoe hier de grootste schepen van Europa van de helling rolden. De tour zit naast geschiedenis vol leuke weetjes en spannende verhalen.

Hollands uitzicht

Al fietsend door noord ontdek je dat het hier echt anders is. Geen grachtengordel zoals in het centrum, maar kanalen en dijken. Met je fiets het kanaal over is hier de gewoonste zaak van de wereld.  De diverse woonwijken kleuren het landschap, elk met hun eigen kenmerken. Van felgekleurde betonnen huizen tot landelijke houten huisjes met typische Hollandse geveltjes.

De kleine straatjes maken het rustig en plezierig fietsen, een groot contrast met het centrum. Fiets je om de hoek dan kan het zomaar zijn dat je in het weiland staat of bij een molen.

Duurzaamheid

Ook nemen een kijkje bij het bijzondere terrein van De Ceuvel: een van de meest duurzame en vernieuwende en stedelijke experimenten in Europa.

Een mooi voorbeeld hoe je van industriële vervuilde grond een duurzame creatieve werkplaats maakt.

Iets verder op zien we Schoonschip, een ecologisch en sociaal duurzame wijk op het water, weer een hot & happening locatie!

 

Groen bij de stad

Hoe verder we naar het oosten fietsen hoe groener het wordt. Laat je betoveren door de rust en schoonheid van het vliegenbos en de woonboten aan de haven van Nieuwendam. Een prachtig plaatje en de plek om even neer te strijken en onze bevindingen te bespreken onder het genot van een goed glas lekkers.

Of leef je uit op de lokale markt of probeer de lekkerste Hollandse haring of ga voor het beste ijs van de stad, voor iedereen is er wel wat!

Tot slot fietsen we terug richting NDSM-terrein bij zomers weer gaan we langs het Noorderpark, hier kan je nog even een verkoeling pakken! Voldaan en met een lach op het gezicht fietsen we rustig terug en heb je een nieuw stuk van de stad leren kennen en ben je hopelijk net als wij verkocht. Waar ze ooit riepen ‘Noord Gestoord!’ roepen wij ‘Noord het betere oord!’

Info Tour

Bij ons kan je altijd een privé tour boeken, maar we begrijpen dat dit niet in ieders budget valt, vooral als je alleen reist. 
Daarom hebben wij de budget versie voor deze tour gemaakt:

Budget = leuke prijs Tour = even leuk en je ontmoet andere reizigers. 

Privé = exclusief voor jouw gezelschap! 
In overleg met de gids kan de route naar eigen wens worden ingevuld. 

Fietsen kunnen apart gehuurd via het boekingsformulier dit is een stadsfiets van NDSMBikes en is inclusief verzekering. 
Een eigen fiets mee brengen mag ook. 

Meer Hot & 'happen'? Boek een FOOD Tour door Noord!

Ben je al bekend met dit stukje noord of wil je deze tour naar een hoger niveau tillen? Book dan de Food Tour door Noord! 

Ook super hotte locaties en je geniet van al het culinaire dat dit deel van de stad te bieden heeft. 

Kijk bij Food Tour Noord voor meer informatie! 

Landelijk Noord uitgebreid ontdekken?

Wil je meer dan dit stukje noord en echt de natuur in? Dan is landelijk Noord echt iets voor jou! 

Langs en door de weilanden, langs het ijsselmeer, bekijk de toren op Ransdorp en ontdek kleine havendorpjes op een steenworp van Amsterdam. 

Boeken
    Totaal